Over Hockeyclub Waalwijk
Scorebord
blok_subpage_links
Snel naar:
Over Hockeyclub Waalwijk

Welkom bij Hockeyclub Waalwijk
Hockeyclub Waalwijk is een dynamische club die hard werkt aan de toekomst. Een sterk groeiend ledenaantal, vrijwilligers en sponsoren zijn hiervan de basis. Het 1e damesteam speelt 2e klasse en het 1e herenteam speelt ook 3e klasse en de sportieve prestaties zijn goed. Omdat we veel tijd en energie steken in de jeugdopleidingen is er een brede basis voor de toekomst op sportief maar zeker ook prestatie gebied. Voor degene die niet in competitieverband wil hockeyen is er het trimhockey op donderdagavond.
 
Van weiland naar kunstgras
In de beginjaren werd op een tot hockeyveld omgetoverd weiland gespeeld. Tegenwoordig bezit de hockeyvereniging twee kunstgrasvelden (1 zand- en 1 waterveld) en een half kunstgrasveld. Verder bestaat de accommodatie uit een clubhuis met kleedruimtes in de naastgelegen sporthal, een overdekte tribune en voor de jongste jeugd een leuk speeltuintje. De heren- en damesteams spelen op zondag. De damesveteranen spelen op donderdagmiddag en de jeugd op zaterdag. Het hockeyseizoen begint in september en eindigt begin juni.
 
Gezelligheid en prestatie
Naast de spelende- en niet spelende leden heeft de vereniging veel niet-leden die als vrijwilliger actief zijn in de vereniging. Zij proberen de club op een gezellige en ontspannen manier draaiende te houden. Het streven is om de juiste balans in stand te houden tussen goede sportieve prestaties enerzijds en gezelligheid en een goed verenigingsleven anderzijds.
 
Niet alleen maar hockey
Gedurende het hele jaar wordt er naast het hockey van alles georganiseerd: het sinterklaasfeest, disco, FrightNight, tot in de Randstad bekende wintercompetitie voor de senioren en aan het einde van het seizoen leuke activiteiten en feesten.
Het jaarlijkse dwergentoernooi voor de mini's, is een begrip in de regio geworden.
 
Clubtenue

Tijdens wedstrijden is het dragen van door de KNHB voorgeschreven clubkleding verplicht. Deze bestaat uit een bordeauxrode broek/rok en een wit shirt (met bordeauxrode details) en witte kousen met een bordeauxrode rand met het Waalwijk logo. De clubkleding is te koop bij HockeyDirect.


 
< terug naar vorige pagina
Snel naar: