Over KMHC Waalwijk

Over KMHC Waalwijk

Welkom op de website van Hockeyclub Waalwijk

Hockeyclub Waalwijk is een dynamische club die hard werkt aan de toekomst. Een sterk groeiend ledenaantal, vrijwilligers en sponsoren zijn hiervan de basis. Het 1e damesteam speelt 3e klasse en het 1e herenteam speelt ook 3e klasse en de sportieve prestaties zijn goed. Omdat we veel tijd en energie steken in de jeugdopleidingen is er een brede basis voor de toekomst op sportief maar zeker ook prestatie gebied. In totaal hebben we ca. 630 leden verdeelt in 8 seniorenteams, waaronder een heren- en damesveteranenteam, 17 juniorenteams en vele miniteams. Voor degene die niet in competitieverband wil hockeyen is er het trimhockey op donderdagavond.

Van weiland naar kunstgras

In de beginjaren werd op een tot hockeyveld omgetoverd weiland ge­speeld. Tegenwoordig bezit de hockeyvereniging twee kunstgrasvelden (1 zand- en 1 waterveld) en een half kunstgrasveld. Verder bestaat de accommo­datie uit een clubhuis met kleedruimtes in de naastgelegen sporthal, een overdekte tribune en voor de jongste jeugd een leuk speeltuintje. De heren- en damesteams spelen op zondag. De damesveteranen spelen op donderdagmiddag en de jeugd op zaterdag. Het hockeyseizoen begint in september en eindigt begin juni.

Gezelligheid en prestatie

Naast de spelende- en niet spelende leden heeft de vereniging veel niet-leden die als vrijwilliger actief zijn in de vereniging. Zij proberen de club op een gezellige en ontspannen manier draaiende te houden. Het streven is om de juiste balans in stand te houden tussen goede sportieve prestaties enerzijds en gezelligheid en een goed verenigingsleven anderzijds.

Niet alleen maar hockey

Gedurende het hele jaar wordt er naast het hockey van alles georgani­seerd: het sinterklaasfeest, disco, FrightNight, tot in de Randstad bekende wintercompetitie voor de senioren en aan het einde van het seizoen leuke activiteiten en feesten.
Het jaarlijkse dwergentoernooi voor de mini’s, is een begrip in de regio geworden.

Clubtenue

Tijdens wedstrijden is het dragen van door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond voorgeschreven clubkleding verplicht, bestaande uit een wijnrode broek/rok en een wit shirt en witte kousen met een wijnrode rand met het logo van de hockeyclub. De clubkleding is te koop bij Intersport Twinsport Waalwijk, Grotestraat 243 in Waalwijk.
Per seizoen 2016/2017 is er een nieuw officieel clubtenue in de welbekende kleuren geïntroduceerd. Ter introductie, maar voor een beperkte periode is voor ieder lid het eerste thuisshirt voor slechts € 5,-- te verkrijgen bij bovengenoemde sportwinkel. Daarmee is het streven om iedereen voor aanvang van seizoen 2016/2017 een nieuw shirt aan te laten schaffen tegen deze zeer scherpe prijs. Binnen een jaar dienen alle spelers van KMHC Waalwijk in het nieuwe tenue te spelen. Bij introductie is de shirt/broek/shirt combo ook nog eens zeer scherp geprijsd.