Blok
Snel naar:
< terug naar overzicht

Coronavirus van invloed op competitie?

Nieuwsafbeelding
5-3-2020
In verband met het coronavirus zijn er veel vragen over het al dan niet doorgaan van wedstrijden en trainingen. Uiteraard volgt het bestuur de ontwikkelingen op de voet. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM en de KNHB.

12 maart 2020 - 16:15 uur

De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 31 maart. Aansluitend vraagt de KNHB haar verenigingen per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot en met 31 maart, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen.

Bij vragen kunnen jullie altijd terecht bij iemand van het bestuur.

Basishygiëne
Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht: De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:
  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Op maandagavond 9 maart is er een nieuwe maatregel bijgekomen en wordt opgeroepen om geen handen meer te schudden. Meer informatie over het coronavirus lees je op de site van het RIVM.

Sport specifieke hygiëne zaken
Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken. KNHB adviseert het volgende:
  • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
  • Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.
  • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.
  • Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt.
  • Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.
  • Maak je gebruik van wisselende strafcornermaskers, haal er dan een desinfecterende doek overheen voordat je deze opzet als iemand anders het masker voor jou gebruikt heeft.

Meer berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de hockeycompetitie kun je vinden op de webste van het KNHB.

Vanzelfsprekend passen wij deze pagina aan wanneer de actualiteit daartoe aanleiding geeft.
< terug naar overzicht
Snel naar: