Blok
Snel naar:
< terug naar overzicht

Corona beleid - een update

24-8-2020
De overheid heeft onlangs nieuwe/aangescherpte maatregelen afgekondigd in de strijd tegen COVID-19. Deze nieuwe maatregelen hebben ook consequenties voor onze club.

We zetten ze op een rijtje.

Algemeen
De algemene regels blijven uiteraard ook op onze club van toepassing: houd anderhalve meter afstand, nies/hoest in je elleboog en roep/schreeuw niet, was regelmatig je handen. 
In het clubhuis mogen maximaal 100 mensen aanwezig zijn, mits deze zich kunnen houden aan de 1,5 meter afstand. Buiten het clubhuis gelden qua aantallen geen beperking door de verplichte registratieplicht (met gezondheidscheck), die vanaf zaterdag geldt op ons complex. Buiten geldt ook de 1,5 meter-regel: iedereen is verplicht om 1,5m afstand (2 hockeysticks) van elkaar te houden. 
Op onze club is iedereen welkom, mits zij zich houden aan de richtlijnen zoals die gelden op ons complex.

Registratie via QR code
Vanaf aankomend weekend zal iedereen zich moeten registreren die bij ons op het complex is/komt. Dit registreren kan via de QR-code op de posters die overal hangen.
 
Na een korte gezondheidscheck via het beantwoorden van vijf vragen, word je gevraagd om met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en jouw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter te laten. Zonder deze registratie is het verboden om het complex te betreden. Registratie geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, dus hockeyers, toeschouwers, vrijwilligers, echt iedereen. We kunnen hierop geen uitzonderingen maken.  
 
  • Maandag t/m vrijdag
    De registratieplicht is voor iedereen die het clubhuis betreedt.

  • Zaterdag en zondag
    De registratieplicht is voor iedereen die het complex betreedt (ook al kom je niet in het clubhuis).
 
Let op: je registreert jezelf voor de betreffende dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar Hockeyclub Waalwijk, leuk! Je moet jezelf dan wel even opnieuw registreren.

Houd er rekening mee dat er actieve controles plaats kunnen vinden op registratie. Toon na registratie het incheckscherm als hierom gevraagd wordt door vrijwilligers van Hockeyclub Waalwijk. Wij rekenen op jullie begrip en medewerking!
 
Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform de richtlijnen van de overheid). Daarna worden ze automatisch verwijderd.

Looproutes
Om de 1,5 meter-regel en 'druk verkeer' te kunnen reguleren, zijn op de club looproutes aangegeven. Let hierop en volg deze. 

Op de tribune en langs de lijn
Ook op de tribune en langs de velden gelden de algemene afstandsregels. Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden en mogen naast elkaar op de tribune zitten en naast elkaar staan langs de lijn.
Voor alle anderen geldt 1,5 meter afstand op de tribune en langs de lijn.

Uitzonderingen: 
  • Jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
  • Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

Hoe gaan we om met strafcornermaskers?
Ons advies is om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk masker te gebruiken. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcoholspray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers. Tijdens oefenwedstrijden is het vanzelfsprekend ook mogelijk hiervoor extra tijd in te plannen.
 
Mogen we met elkaar in de auto stappen naar uitwedstrijden?
Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden.

Tot slot
Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en medewerkers clubhuis) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen kunnen zeer groot zijn. Het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!

Wij wensen jullie een plezierig, veilig en sportief seizoen!

PS: Let op, afhankelijk van de ontwikkeling van het virus kunnen de maatregelen in de komende periode nog worden aangepast! Houd de website/app en de nieuwsbrief in de gaten.
< terug naar overzicht
Snel naar: