Blok
Snel naar:
< terug naar overzicht

NIEUWE CORONA MAATREGELEN: Wedstrijden en trainingen gaan door, geen publiek, kantine dicht.

Nieuwsafbeelding
29-9-2020

Tijdens de persconferentie gisteren kondigde de minister-president nieuwe landelijke maatregelen aan ter bestrijding van het coronavirus. De regionale aanpak heeft nu plaats gemaakt voor landelijke maatregelen. Gelukkig is het wel mogelijk om te blijven hockeyen en kan de competitie voortgezet worden. Maar publiek is op geen enkele locatie toegestaan en helaas moeten ook de sportkantines weer dicht.


Horeca
Vanaf 29 september moet de horeca op sportlocaties en -complexen tijdelijk gesloten blijven. Ingeplande bardiensten komen te vervallen.


Toeschouwers
Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van de maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Onderstaande punten geven richting aan de maatregel:

  • Ouders mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.
  • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
  • Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
  • Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.
  • Tijdens een wedstrijd zijn per team maximaal twee coaches toegestaan.


Net als de KNHB blijven wij ook iedereen oproepen om je goed aan alle maatregelen te houden. Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. Werk ook mee aan alle andere maatregelen op de verenigingen. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.

< terug naar overzicht
Snel naar: