blok_subpage_links
Snel naar:
< terug naar overzicht

Waalwijk en DES verlengen samenwerking

19-4-2021

Al vier jaar hebben Hockeyclub DES en Hockeyclub Waalwijk een gezamenlijke jongenslijn. Begin april hebben de clubs hun samenwerking verder geïntensiveerd. En om dit kracht bij te zetten volgt binnenkort zelfs een gezamenlijk tenue.


De clubs uit Kaatsheuvel en Waalwijk spelen met hun samenwerking in op een landelijke trend. Namelijk dat hockey onder jongens aan populariteit verliest. Waar vroeger hele gezinnen op hockey zaten, gaan nu vooral de dochters op hockey.


"Door de samenwerking hopen we dat het voor jongens interessant blijft om te hockeyen. We willen dat ze op een gelijkwaardig niveau en met veel plezier kunnen spelen. Ze spelen in een gemengd team met leden van de beide clubs en trainen en spelen wedstrijden ook afwisselend op beide clubs. Dit is de afgelopen jaren een succes geleken.”, vertelt Karel-Jan Wijlen, bestuurslid van DES.


Bart van Lier, voorzitter van Waalwijk, vult aan "We zullen de komende jaren steeds meer op elkaar aangewezen zijn, daarom zijn we blij met deze verlenging. Het is de bedoeling dat de jongens in de leeftijdscategorieën van de 8-tallen t/m A-jeugd in een gezamenlijk team spelen. Mogelijk volgt ook een gemengd seniorenteam. We willen regelmatig de samenwerking evalueren om te kijken waar we eventueel zaken moeten uitbreiden of aanpassen.”


Karel-Jan Wijlen (DES) en Bart van Lier (Waalwijk) verlengen de samenwerking

< terug naar overzicht
Snel naar: