blok_subpage_links
Snel naar:
< terug naar overzicht

HC Waalwijk beëindigt samenwerking met DES

16-5-2022

Het bestuur van Hockeyclub Waalwijk laat weten de samenwerking voor de jongensteams met DES te beëindigen met ingang van seizoen ’22-’23.


Dit besluit heeft het bestuur na lang en zorgvuldig beraad op 1 mei jl. genomen. DES is hier vandaag over geïnformeerd. Een dergelijke beslissing neem je niet zomaar en daarom lichten we deze beslissing en wat dit mogelijk voor jou als lid betekent, graag toe.


Jaren terug zijn we vol enthousiasme gestart met een samenwerking in de zogenaamde jongenslijn tussen Hockeyclub Waalwijk en DES. Een samenwerking die ook nodig was om het voor jongens in de regio mogelijk te maken om te blijven hockeyen.


We hadden gezamenlijke ambities en mooie toekomstdromen. De samenwerking ging niet altijd gemakkelijk. Beide verenigingen hebben een eigen cultuur en historie.


Vanuit Waalwijks perspectief komen wij nu tot de conclusie dat de verschillen in ambities voor de toekomst samen met de cultuurverschillen tussen onze verenigingen te groot zijn, met als gevolg dat we ervoor kiezen om deze samenwerking te beëindigen.


Hockeyclub Waalwijk wil weer recht doen aan haar eigen identiteit met als belangrijkste kernwaarden:

  • Positiviteit: plezier in hockey en gezelligheid binnen de club staan voorop
  • Betrokkenheid: we doen het samen en zijn er voor de hele familie
  • Inclusiviteit: we zijn een vereniging waar elk lid zich thuis en prettig voelt


Misschien komt dit nieuws als een verrassing. We benadrukken nogmaals dat we dit besluit niet zomaar hebben genomen. We vinden het jammer dat we op dit punt zijn beland. Alle argumenten tegen elkaar afwegend, zijn we ervan overtuigd dat deze keuze de enige juiste is. Dat het een keuze is die bijdraagt aan een gezonde en prettige sfeer binnen onze vereniging. En een toekomstbestendige keuze, waarbij we weer recht doen aan onze eigen identiteit.


Hoe nu verder?
Het bestuur heeft een team samengesteld dat met concrete plannen komt om weer terug te keren naar de hockeyclub die we willen zijn. In de komende weken zullen we regelmatig laten weten welke stappen we zetten. Heb je goede ideeën die onze club kan helpen, laat het ons dan zeker weten! We stellen je bijdrage op prijs! Gezien de aanwas vanuit de jongere teams zien we de toekomst positief tegemoet.


Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen, dan kun je ze stellen via [email protected].


We vinden het belangrijk om transparant en zo snel mogelijk onze leden van deze keuze op de hoogte te stellen. Dat betekent dat we op het moment van het versturen van dit bericht niet weten hoe dit besluit door DES en haar leden wordt ontvangen. Daarnaast hebben we nog een aantal wedstrijden te spelen tot het eind van dit seizoen. We spreken de verwachting uit dat we dat op een positieve manier zullen doen. Als je vragen krijgt van DES-leden, mag je ze ook doorverwijzen naar bovengenoemd contactadres.


Bestuur HC Waalwijk
Jongenscommissie HC Waalwijk

< terug naar overzicht
Snel naar: